De Kleine Consultant

Training in datavisualisatie

Project Details

  • Klant:De Kleine Consultant
  • Project:Datavisualisatie Training
  • Wanneer:Maart 2021
  • Tools:R / RStudio / Datavisualisatie
  • Skills:R / HTML / CSS

Strategieconsultant ‘De Kleine Consultant’ heeft ons gevraagd om een training in datavisualisatie te verzorgen voor ruim 20 medewerkers. Om de projecten die zij uitvoeren in diverse markten nog meer kracht bij te zetten, wilden zij graag meer leren over het effectief communiceren met data. Tijdens deze training hebben wij onder andere inzicht gegeven in het belang van datavisualisatie, de verschillende grafiektypes die hier bij komen kijken en de software & tools die gebruikt kunnen worden. Door het gebruik van goede datavisualisaties kan informatie sneller worden overgebracht, komen onverwachte patronen aan het licht, en blijft informatie beter hangen.

Bij het maken van datavisualisaties en uitgebreide analyses maken steeds meer bedrijven gebruik van programmeren. Het voordeel van programmeren ten opzichte van het maken van visualisaties en analyses in bijvoorbeeld Excel of SPSS, is dat het werk eenvoudig reproduceerbaar is en dat de mogelijkheden oneindig zijn. Zo hoef je bijvoorbeeld maar één keer een code te schrijven voor jouw huisstijl, waarna deze vervolgens handig toe te passen op alle analyses die jij maakt. Dit bespaart veel tijd. Een ander groot voordeel is dat sommige softwarepakketten en programmeertalen zoals R en R Studio helemaal gratis te gebruiken zijn!

Na het theoretische deel van de training hebben wij samen met de deelnemers een visualisatie gemaakt om te laten zien waar een goede visualisatie aan moet voldoen.

Heb jij interesse in een datavisualisatie training of in één van onze andere trainingen? Of wil je meer leren over programmeren? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op