ZorgfocuZ

Optimalisatie van het rapportageproces

Project Details

  • Klant:ZorgfocuZ
  • Project:Ontwerpen R Package
  • Wanneer:Juni 2021
  • Tools:R / RStudio / Datavisualisatie / R Package
  • Skills:R / HTML / CSS

Voor onderzoeksbureau ZorgfocuZ, mochten wij meedenken en werken aan het optimaliseren en efficiënter inrichten van de rapportages die zij maken voor klanten in de zorg- en welzijnssector en in het sociaal domein.

Het voornaamste doel van het project was om te zorgen voor tijdsbesparing en om foutgevoeligheid van rapportages te verkleinen. Om dit te realiseren hebben wij het rapportageprocess deels geautomatiseerd.

Dit hebben wij gedaan door in samenwerking met ZorgfocuZ enkele slimme functies te ontwikkelen door middel van een programmeertaal genaamd R. Dankzij deze functies kan enquête data eenvoudig worden ingelezen en vervolgens worden omgezet in tabellen, grafieken en diagrammen. Deze visualisaties worden automatisch weergegeven in de gewenste huisstijl.

Dit maakt het maken van een visualisatie zoals de afbeelding hieronder, met één druk op de knop mogelijk.Na een training van het personeel van ZorgfocuZ, konden zij aan de slag met het toepassen van de geschreven functies. Hierdoor kunnen rapportages snel en efficiënt worden opgesteld.

Wil jij meer weten over programmeren in R? Of kunnen wij jou helpen met het efficiënter inrichten van jullie processen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op