Gemeente Den Haag

Data Dashboard

Project Details

  • Klant:Gemeente Den Haag
  • Project:Data Dashboard
  • Wanneer:Oktober 2021
  • Tools:R / RStudio / FlexDashboard
  • Skills:R / HTML / CSS / JavaScript

Voor Bureau Citybranding van Gemeente Den Haag mochten wij aan de slag gaan met het ontwikkelen van een interactief dashboard. Dit dashboard laat in een handig overzicht zien hoe de stad zich ontwikkelt op het gebied van Leefbaarheid, Reputatie, Economie, Stadstrots, Saamhorigheid en Geluk. Het volledige dashboard is hier te bekijken.

Door de positioneringsstrategie van Den Haag in een dashboard te gieten, kan eenvoudig worden gemeten of de marketing activiteiten van Bureau Citybranding het gewenste resultaat hebben. Het dashboard vergelijkt deze resultaten over de jaren en met andere grote Nederlandse steden om zo een goed inzicht te geven in hoe de stad er voor staat.

Natuurlijk kan de mooie Haagse Skyline niet in het dashboard ontbreken. Elk icoon uit de stad is gekoppeld aan één van de bovengenoemde pijlers. Zo kun je op het icoontje boven de Pier in Scheveningen klikken, om behaalde resultaten op het gebied van ‘Haags Geluk’ te bekijken. En om te zien wat de doelstellingen zijn voor de toekomst.

Het dashboard is beschikbaar op de desktop, tablet en mobiel en is interactief. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om: door te klikken, te filteren en om met de muis over het dashboard heen te bewegen om extra informatie te kunnen inzien. Daarnaast zijn de grafieken in volledig scherm te bekijken en zijn zowel de grafieken als de achterliggende data, eenvoudig te downloaden in verschillende bestandsformaten.

Wil jij ook een interactief dashboard laten maken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of heb je een andere vraag? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Neem contact op